Društvo Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Vlasotince i narednih nekoliko dana bez vode

Vlasotince će i narednih nekoliko dana biti bez vode u mreži i snabdevaće se iz cisterni čiji će se broj do večeras i sutra povećati, kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Stanje na terenu je takvo da je više od 150 metara cevovoda oštećeno i da je brana na vodozahvatu potkopana. Koristiće se alternativno brana na Rastavnici, ali za raščišćavanje terena i izvođenje radova biće potrebno još nekoliko dana, dodaje Ilić.

-Stigla je cisterna iz Soko Banje, tu je cisterna preduzeća HSV sa pijaćom vodom, a sutra iz Vranja stiže cisterna za pranje ulica. One će se kretati ranije najavljenim trasama – kaže komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Bratislav Petrović.

Sve informacije vezane za snabdevanje vodom za piće iz cisterni i njihov raspored kretanja  građani mogu dobiti na broj telefon 063/1060153, kontakt osoba je Boban Stamenković.

Na sastanku predstavnika lokalne samouprave,  članova Štaba za vanredne situacije i preduzeća koja rade na održavanju puteva i vodotokova, sa direktorrom JP Srbijavode Goranom Puzovićem održanom danas, dogovoreno je da se najpre izvrši sanacija i spajanje cevovoda, da se potkopana brana na vodozahvatu hitno sanira, a da se pripremi projekat njene potpune sanacije.

S obzirom na to da je voda oštetila i deo novog puta Vlasotince – Svođe, dogovoreno je da se,  koliko je moguće, sanira trenutno stanje, a da se podele zadaci između preduzeća Srbijavoda i Puteva Srbije u smislu da se reka udalji od puta i da se pripremi novo tehničko rešenje da se zaštiti put.

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.