Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Arsić priredio prijem za učesnike „Srbija u ritmu Evrope“ koji će predstavljati opštinu Medveđa

Predsednik opštine Medveđa danas je u svom kabinetu organizovao prijem za decu koja će opštinu Medveđa ove godine predstavljati na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ u Vranju a koja će se emitovati na Prvoj televiziji.

 

Katarina Petrović, Tijana Matić, Maja Denić, Stefan Petrović i Milan Ilić, svi iz Medveđe, na finalnom takmičenju, predstavljaju Bugarsku sa pesmom „If love was a crime“. 

Nakon svečanog prijema u kabinetu, predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić održao je konferenciju za novinare istakavši da su ova deca ponos i budućnost opštine Medveđa.

“Deca su naši najveći promoteri, naša budućnost i ponos. Svi projekti koje radimo su namenjeni zapravo njima. Ova manifestacija je jedna od najvećih u muzičkom smislu u zemlji, a naša opština jedna od 24 lokalnih samouprava koje će predstavljati neku od zemalja Evrovizije kroz takmičenje “Srbija u ritmu Evrope”. Medveđa, kao i uvek, svojim kvalitetom pretenduje poziciji u samom vrhu, a ja verujem da će Katarina svojim glasom, zajedno sa Stefanom, Tijanom, Majom i Milanom opštini Medveđa doneti prvo mesto. Želim im uspeh i pobedu, da obezbede opštini Medveđa mesto domaćina iduće godine, i da promovišemo našu opštinu, našu Gornju Jablanicu i njene lepote, čime bi se upotpunila slika o Medveđi, našem gostoprimstvu i bogatstvu, odnosno našoj deci koja nas predstavljaju i koja su naše najveće bogatstvo a na koje smo jako ponosni”- rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

“Čast mi je i zadovoljstvo da smo dobili mogućnost da predstavimo Medveđu na Prvoj srpskoj televiziju. Pesma „If love was a crime“ koju je pevala bugarska pevačica, Poli Genova na pesmi Evrovizije 2016.godine, će nas sigurno dovesti do dobrog plasmana, ako ne i do pobede. Pozivamo sve da glasaju za nas kada to bude omogućeno na TV Prvoj, a na nama je da pokažemo svoje talente u Vranju” – rekla je Katarina Petrović koja je u ime celokupne ekipe takmičara predsedniku opštine Medveđa uručila tortu na kojoj je pisalo „Srbija u ritmu Evrope“.Ars

Katarina Petrović, Tijana Matić, Maja Denić, Stefan Petrović i Milan Ilić

Da se podsetimo, manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se od 2008. godine, a namenjena je muzički talentovanoj deci osnovnih i srednjih škola. Ovaj najveći dečiji muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska Televizija.