Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Arsić: „Za bolju budućnost Medveđe“

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić uručio je 25 ugovora u okviru projekta “Radimo za bolju budućnost dece”.

Projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ je partnerski projekat grada Leskovca i opština Vlasotince, Lebane i Medveđa, koji finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije. Opština Medveđa sufinansira i sprovodi u okviru Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji – meru usklađivanje rada i roditeljstva.

   

U okviru projekta, u prostorijama opštinske uprave opštine Medveđa, predsednik opštine dr Nebojša Arsić, uručio 25 ugovora o dodeli sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama (starosti od 18 do 35 godina). Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 5.280.000,00 dinara. Cilj projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih mladih, kao i pružanje podrške poslovanju i razvoju novoosnovanim i postojećim mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima.

   

   

Nakon dva kruga selekcija u kojoj je učestvovalo 45 zainteresovanih, odabrano je 25 aplikanata koji su zadovoljili sve kriterijume, uradili najbolje biznis planove i koji su dobili ugovore.

“Opština Medveđa raspolaže ogromnim prirodnim resursima. U skladu sa tim podržani su biznis planovi koji uključuju preradu drveta, unapređenje poljoprivrede kroz nabavku opreme i mašina, nabavku opreme za pčelare, ali i za vulkanizersku i keramičarsku radnju. Istim projektom predviđena je i rekonstrukcija igrališta predškolske ustanove “Mladost” kao i zamena postojećeg mobilijara u dvorištu vrtića”– istakao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

   

Radovi u dvorištu predškolske ustanove su počeli juče, angažovana je firma “Asako” iz Čačka, a predviđeno je da sve bude završeno u okviru 60 radnih dana, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Vrednost celokupnog projekta je 3,5 miliona dinara.

(ICJ)