Lebane Vesti

Asfaltiranje ulice u Dubočici

Radovi na izgradnji dela saobraćajnice u ulici „Dubočica“ privode se kraju.

Leskovac – U toku je završetak kolovozne konstrukcije, odnosno ugradnja završnog habajućeg asfaltnog sloja. Ovome je prethodila izgradnja vodovodne mreže, ugradnja novih led svetiljki i rešeno je odvođenje atmosferske vode postavljanjem gajger slivnika sa vezom na postojeću kanalizaciju. Vrednost ugovora je skoro 18 miliona dinara, a rok za izvođenje je bio 60 dana.
U ime stanovnika ovog dela grada i Mesne zajednice „Rade Žunić“ zahvalila se Marija Rakić.
– Ovde se nalaze dve škole, Osnovna škola Trajko Stamenković i Trgovinsko-ugostiteljska škola, i to je jedan od razloga zbog kog je izgradnja ove saobraćajnice veoma važna – rekla je Rakić.

Dubocica 03 Dubocica 05

Radove je obišao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanovića koji je podsetio da su radovi na izgradnji ove saobraćajnice započeti u izbornoj kampanji 2012. od strane tadašnje vlasti. Ugovor je bio potpisan na oko 20 miliona dinara, dok je izvođaču radova, firmi „Produkt“ Pečenjevce, avansno plaćeno 15 miliona. Kako nisu bile obezbeđene neophodne dozvole izgradnja ove ulice nikada nije završena.
– Na primeru ove ulice jasno je da za razliku od naših prethodnika, nastojimo da se što odgovornije ponašamo prema novcu Leskovčana, jer da bi naši sugrađani živeli bolje i kvalitetnije zadatak lokalne vlasti je da radi odgovorno i naporno – istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Dubocica 04 Dubocica 02

Radovi su izvedeni na osnovu Rešenja o odobrenju za izgradnju i na osnovu Glavnog projekta za izgradnju saobraćajnica u ulici Dubočica sa pratećom infrastrukturom.
Izvođači su „TREJS PZP VRANjE“ i „ELBA“ iz Vranja, dok je investitor „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Leskovac. Ovim ugovorom bila je predviđena izgradnja dela saobraćajnice, izgradnja vodovodne mreže i rekonstrukcija uličnog osvetljenja u ulici Dubočica, od Trgovinsko-ugostiteljske škole do Devete ulice.
Ukupna dužina saobraćajnice je 314 metara, a širina 10. Vodovodna mreža je predviđena od polietilena, prečnika 225milimetara. Takođe, izvedeni su radovi i na izradi veza za kućne priključke od ulične mreže do regulacije. Rekonstrukcija uličnog osvetljenja je podrazumevala ugradnju 13 svetiljki sa LED izvorima svetlosti.