Lebane Vesti

Oni su ponos Lebana, nagrađeni najbolji učenici

Fond za mlade talente opštine Lebane nagradio je sa po 10.000 dinara đake generacije svih škola iz naše opštine, a istim iznosom nagrađeni su republički takmičari osnovnih i srednjih škola iz Lebana, kao i teatar Gimnazijalac za predstavu Autobiografija.

Lebane – Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić priredio je danas u svom kabinetu prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola iz Lebana koji su postigli zapažene rezultate kako u školi tako i na republičkim takmičenjima. 

Prijem za ucenike 02

Devetoro učenika osnovnih i srednjih škola iz Lebana nagrađeni su novčanim iznosom od 10.000 dinara. Nagrade su dobili sledeći učenici:
Đaci generacije za školsku 2015/2016 godinu:
– Stefan Stanković, iz Bošnjaca, učenik OŠ „Radoje Domanović“ iz Bošnjaca,
– Ilija Đorđević, iz Konjina, učenik OŠ „Radovan Kovačević-Maksim“ iz Lebana,
– Kristina Krstić, iz Lebana, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lebana,
– Teodora Milošević, iz Lebana, učenica STŠ „Vožd Karađorđe“ iz Lebana,
–  Anastasija Đorđević, iz Lebana, učenica Gimnazije iz Lebana.

Prijem za ucenike 06 Prijem za ucenike 05 Prijem za ucenike 04

Nagrade su takođe dobili i učenici koji su osvojili na republičkim takmičenjima jedno od prva tri mesta:
– Aleksandar Ristić, iz Lebana, učenik šestog razreda OŠ „Radovan Kovačević-Maksim“, za osvojeno treće mesto na republičkom takmičenju iz informatike,
– Aleksandra Milić, učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, za osvojeno drugo mesto na književnoj olimpijadi,
– Aleksandar Milanović, iz Lebana, učenik četvrtog razreda Gimnazije , za osvojeno drugo mesto na republičkom takmičenju iz engleskog jezika i
– Jovana Trajković, iz Lebana, učenica Gimnazije, za osvojeno treće mesto na republičkom takmičenju iz književnosti.

Prijem za ucenike 07 Prijem za ucenike 03Prijem za ucenike 09

Nagrađen je i teatar „Gimnazijalac“ koji je sa predstavom Autobiografija na republičkoj smotri gimnazijskih pozorišta Srbije osvojio:
– Prvu nagradu za najbolju predstavu u celini,
– Nagradu za najbolju režiju,
– Nagradu za najbolji kostim,
– Nagradu za scenski govor i
– Nagradu za scenski pokret.
Lebane ima čime da se pohvali, a to su dobra deca i ta deca treba da se nagrade, rekao je na današnjem prijemu predsednik opštine Lebane Zoran Ilić. Ovo je jedan mali znak pažnje za sav trud koji ste uložili  tokom školske godine, ali i na takmičenjima naglasio je Ilić. Predsednik Ilić je pohvalio i nastavnike, jer kako kaže pored učenja i rada dece, ta deca ne bi bila toliko dobra da nisu imali i tako dobre nastavnike.

Prijem za ucenike 08

Osnivanjem Fonda za mlade talente opštine Lebane predviđeno je, između ostalog da jedan od ciljeva Fonda bude i pružanje novčane podrške mladima na teritoriji opštine Lebane koji u svom radu ostvaruju zapažene rezultate, te u skladu sa tim a kako su napred navedeni učenici ispunili sve predviđene uslove, Fond je doneo Odluku o nagrađivanju najboljih učenika.