Srbija Vesti

BIA podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg policajca

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) podnela je danas Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv funkcionera Pokreta „Oslobodjenje“ i bivšeg policajca Milana Dumanovića zbog izazivanja panike i nereda, odnosno zbog toga što je u medijima izjavio da BIA i Srpska napredna stranka (SNS) dele novac od droge koja se prodaje u Srbiji

– Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod gradjana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takodje, time je značajno omeo sprovodjenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška gradjana tim merama – navodi se u saopštenju BIA.

Kako se dodaje, uporedo sa tom krivičnom prijavom i direktor BIA Bratislav Gašić podneo je krivičnu prijavu protiv Dumanovića zbog uvrede.

Bivši pripadnik Odeljenja za tajno praćenje Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović izneo je u emisiji „Utisak nedelje“ optužbe na račun Srpske napredne stranke, rekavši da „novac od prodaje droge dele SNS i BIA“.

 

Izvor: Informer