Društvo Jug Srbije Lebane Vesti

Bogdanović obišao radove na izgradnji Centra za posetioce „Caričin grad“

Početak izvođenja radova prethodnog meseca otvorili su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kada su posetili ovu lokaciju u Lebanu.

Prilikom obilaska Brnabić je rekla da lokalno stanovništvo treba da ostaje u svojim mestima, da tu stvaraju porodice, a država će nastaviti da podržava slične projekte manjih mesta, jer su oni od neverovatnog značaja.

Ministar Vesić je podsetio da projekat Centar za posetioce, za koji je ministarstvo opredelilo 194 miliona rsd može pokretnuti niz drugih projekata, a sve za dobrobit turizma.

Ovaj savremeni objekat za posetioce koji će biti kod postojećeg objekta „Teodora“ i u blizini Caričinog grada, po planu bi trebalo da bude opremljen najsavremenijom opremom za prezentaciju o samom lokalitetu Caričin grad.

„Radom na ovom projektu, potencijalnim stavljanjem Caričinog Grada na listi UNESCO zaštite, i definitivno putem preko Radan planine i spajanjem Jablaničkog i Topličkog okruga dokazuje se da Vlada R.Srbije brine podjednako o svim lokalnim samoupravama i teži ravnomernom razvoju“ ističe je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Foto: Opstina Lebane

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.