Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Bojnik dobio sredstva za sanaciju krova na vrtiću

Opština Bojnik potpisala je Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018.godini sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku, Slavicom Đukić Dejanović, a tim novcem biće saniran krov na vrtiću u Bojniku.

Ministarstvo zaduženo za demografiju i populacionu politiku ove godine je iz budžeta obezbedilo 500 miliona dinara, za sufinansiranje do 80% ukupnih troškova projekata, što je četiri puta više u odnosu na prošlu godinu. Najviše sredstava je opredeljeno za sanaciju i adaptaciju objekata predškolskih ustanova i igrališta.

  

,,Opštine Bojnik i Doljevac su zajedno učestovale na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini. Odobrena su nam  sredstva u iznosu od 20.529.000 dinara. Opština Bojnik dobila je sredstva u visini od 5.123.000 dinara, naše  učešće  je u iznosu od 1.283.000 dinara, ovim sredstvima biće rekonstruisan krov na PU,,Đuka Dinić,, i jedan deo sredstava  biće iskorišćen za edukaciju dece i roditelja”,  kazao je pedsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović. 

Nenadović ističe da je opština Bojnik učestvovala na svim konkursima, koji su bili raspisani od strane ministarstava u tekućoj godini.