Hronika Srbija Vesti

Carinici zaplenili oko 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih creva za kobasicu

Da pravila nema i da se zaista krijumčari apsolutno sve što donosi zaradu, pokazuje i slučaj koji se dogodio 10. februara 2020. godine na prelazu Gradina, kada su carinici zaplenili oko 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih creva za kobasicu.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil „folksvagen pasat“ pirotskih registarskih oznaka.

Vozač i suvozač, obojica državljani Srbije rekli da nemaju ništa da prijave, rekavši da su u susednoj Bugarskoj kupovali poklone za dečje rođendane.

Da bi potkrepili svoju priču pokazali su carinicima dva velika plišana medveda i rođendansku tortu.

Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik automobila ostali su zatečeni, jer se u njemu iza dve kancelarijske stolice nalazila i gomila kesa sa sveže usoljenim ovčijim crevima.

Nekoliko kesa sa istom sadržinom pronađeno je potom u prostoru rezervne gume, kao i na zadnjem sedištu i ispod njega. Јedna kesa je bila sakrivena ispod presvlake suvozačkog sedišta, na kojem je jedan od putnika prethodno sedeo.

Merenjem je utvrđeno da se radi o količini od 149 kilgrama, a kao vlasnik se prijavio 40-godišnji suvozač iz Babušnice, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.

 

Uprava carine