COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović: Bolnica u Leskovcu postaje COVID bolnica za Jablanički i Pčinjski okrug

Na današnjoj konerenciji za novinare, gradonačelnik Leskovca i komandant Štaba za vanredne situacije dr Goran Cvetanović kazao je da će Opšta bolnica Leskovac postati Covid bolnica za Jablanički i Pčinjski okrug.

„Na osnovu razgovora sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem došao sam do podataka da je analizirana epidemiološka situacija na jugu Srbije i da će bolnica u Leskovcu postati COVID bolnica, ali ćemo u toku dana dobiti detaljne instrukcije od Ministarstva zdravlja. Ona će biti zadužena za dva okruga – za Jablanički i Pčinjski. Profesor Tiodorović je taj koji će rukovoditi, a očekujemo i dolazak najmanje 15 lekara koji već imaju iskustva2- kazao je Cvetanović.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje na teritoriji Jablaničkog okruga potvrđeno je 76 slučajeva obolelih od zarazne bolesti COVID-19, od toga grad Leskovac beleži 71 obolelog, dok Medveđa i Vlasotince imaju po dvoje.

Na današnjoj konferenciji je rečeno da je devet novoobolelih radnika iz zdravstvenih ustanova, od toga 8 iz Doma zdravlja Leskovac a jedno lice iz Opšte bolnice u Leskovcu.

 

Info centar juga