Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

LESKOVAC: U ponedeljak se raspisuje konkurs za dodelu podsticajnjih sredstava poljoprivrednicima

Budžetski Fond za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca od 15. jula ove godine raspisuje Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava.

Konkurs se raspisuje za tri mere:

Za meru 101, odnosno Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, ukupan budžet iznosi 23.974.166,66 dinara,

Zahtev mogu da podnesu sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada Leskovca koja su uložila u kupovinu opreme i mehanizacije za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku proizvodnju, za nabavku priključnih mašina za obradu zemljišta opremu za pčelarstvo, podizanje zasada u voćarstvu. Maksimalni iznos koji poljoprivrednici mogu da ostvare za jednu šifru investicije iznosi 70.000 dinara, odnosno od 30-50% prihvatljivih troškova od kupovine opreme, bez obračunatog PDV-a, osim za podizanje zasada u voćarstvu 100.000 din. Za meru 101 najviše je moguće dobiti 140.000 dinara.

Da bi ostvarili prava na podsticajna sredstva neophodno je da poljoprivredni proizvođači dostave sledeću dokumentaciju:

Zahtev koji se dobija od Budžetskog Fonda za razboj poljoprivrede,
Kopija važeće lične karte nosioca poljoprivrednog gazdinstva,
Kopija potvrde o izvrpenoj registraciji poljoprivrednih gazdinstava,
Kopija strukture biljne proizvodnje,
Kopija kartice namenskog računa,
Original fiskalnog isečka i računa otpremnice,
Kopija garantnog lista za kupljenu robu (ako podleže garanciji), original na uvid,
Ako ne podleže garanciji izjava da ne podleže obavezi izdavanja garantnog lista,
Uverenje o izmirenim dospelim poreskim obavezama prema gradu Leskovcu.
Za meru 301, odnosno Investicije za unaprešenje i razvoj ruralne infrastrukture; Ukupan budžet za ovu meru iznosi 300.000,00 dinara,
402, Podsticaji za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ukupan budžet 700.000 dinara.
Ukupno za konkurs izdvojeno je 24.974.166,66 dinara.

„Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače sa teritorije grada Leskovca koji su uložili u opremu i mehanizaciju vezano za poljoprivrednu proizvodnju da nam se obrate. Konkurs je otvoren do utroška opredeljenih sredstava, najkasnije do 9. avgusta ove godine. Takođe, pozivamo sva poljoprivredna udruženja i zadruge sa teritorije grada Leskovca koja imaju u planu učestvovanje ili organizovanje manifestacija, sajmova, izložbi, a sva u cilju promocije ruralnih sredina da nam se obrate. Sva sredstva obezbeđena su iz budžeta Grada Leskovca,“ – kazao je Dejan Ranđelović, savetodavac u PSSS i predsednik komisije Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca.

Tekst konkursa možete naći na sajtu grada Leskovca. www.gradleskovac.org

 

(Kraj)