Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Srbija Vesti

U okviru programa Školice sporta iz Lebana, počela obuka neplivača, kao jedna od glavnih aktivnosti u letnjem periodu

U okviru programa Školice sporta iz Lebana, počela je obuka neplivača, kao jedna od glavnih aktivnosti u letnjem periodu. Treninzi se realizuju u SPC Dubočica i u saradnji sa Plivačkim klubom Leskovac, a uz veliku podršku lokalne samouprave opštine Lebane.

Školica sporta se bavi motorikom i kordinacijom uzrasta dece od 4 do 8 godina, odnosno u senzitivnom periodu kada je jedino moguće uticati na razvoj koordinacije i pojedinih motoričkih sposobnosti, dok je kod programa obuke neplivača uzrast dece od 6 do 12 godina. Osnovni program školice su dva treninga nedeljno u trajanju od 60 minuta.

Treninzi su usmereni na razvoj motoričkih sposobnosti, koordinacije, agilnosti, okretnosti, ravnoteže, kao i razvoju pozitvno psiholoških i socioloških karakteristika.  

„Velika je zainteresovanost, pa ovaj sportski kolektiv broji preko 60 deteta. Uslovi za treniranje su izuzetni, po svim standardima, počev od sportske opreme, rekvizita, hale u kojoj se realizuju trenenzi, a sve to uz pomoć lokalne samouprave i pre svega predsednika opštine Ivana Bogdanovića koji nam daje puno podršku“ rekao je u izjavi za infocentarjug.rs Slobodan Milošević, profesor sporta i fižičkog vaspitanja.

     

Obuku obavljaju treneri Slobodan Milošević, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja i Mirijana Bogdanović, profesor fizičkog vaspitanja.

infocentarjug.rs