Jablanički okrug Leskovac Vesti

Cvetanović danas uručio 59 ugovora za meru samozapošljavanja

U Svečanoj sali grada predsednik Cvetanović uručio je danas 59 ugovora za meru samozapošljavanja i za tu sumu je iz budžeta grada opredeljena suma od 17,7 miliona dinara.

„U ovoj godini, za ovu meru doneto je 59 odluka. Na ovaj način ćemo dati vetar u leđa novim privrednicima, među kojima je dosta i žena i mladih. Sve je više onih koji žele da započnu svoj posao, da žive od svog znanja i svojih veština, i to nas veoma raduje, a mi smo tu da im pomognemo na samom početku putovanja u novo razdoblje života. Za samozapošljavanje opredelili smo 17,7 miliona dinara. Za sve mere Lokalnog akcionog plana u tekućoj godini popredeljeno je 29 miliona dinara, dok sredstva opredeljena u prethodnoj deceniji za 1511 osoba sa opredeljenih, ni manje, ni više – 245 miliona dinara, odnosno više od dva miliona evra“ – rekao je Cvetanović.

Cvetanović je ovom prilikom podsetio na smanjene nezaposlenosti u prethodih 10 godina sa 22.812 na 11.148 osoba i svima koji su danas preuzeli ugovore poželeo sreću u radu i poručio da su sredstva isplaćena danas.

Opširnije u video prilogu: