Lebane Vesti

Dan opštine Lebane

Danas je svečanom sednicom u sali Doma kulture „Radan“ svečano obeležen 8. Novembar, Dan opštine Lebane.

Lebane – Čestitajući dan opštine građanima Lebana predsednik opštine Zoran Ilić istakao je da je Lebane malo, ali lepo mesto koje je uvek srdačno prema posetiocima i prijatno za boravak.
„Uvek sam želeo da naša opština bude bolje mesto za život, a danas sam jako srećan što na tome radi veliki broj kvalitetnih, važnih i pametnih ljudi. Čast mi je što sam deo tima koji hoće i koji može da od Lebana napravi bolje mesto za život.“ istakao je Ilić.

svecana-sednica-001 svecana-sednica-002 svecana-sednica-003

Ilić je dodao da bez obzira na jako tešku situaciju koju su nasledili od prethodne vlasti i činjenice da naši sugrađani jako teško žive, ova sadašnja vlast radi vredno, racionalno i odgovorno. On je dodao da je siguran posle razgovora sa nekoliko ministara, a posebno posle razgovora sa premijerom Vučićem, koji je obećao novu fabriku u Lebanu, da će život Lebančana biti mnogo bolji i lakši. 

svecana-sednica-018 svecana-sednica-012

Ilić se osvrnuo i na ono što je urađeno u proteklih pet meseci od kako je nova lokalna vlast preuzela ogovornost u opštini Lebane.
„Svakoga dana se trudimo da uradimo nešto korisno za naše građane“ istakao je Ilić i dodao „Obavljeni su radovi na završetku sportske hale u vrednosti od 40 miliona dinara. Posle više od dve decenije čekanja danas smo u funkciju stavili ovaj kapitalni objekat koji će verujem puno značiti mladim ljudima, sportistima i svim građanima opštine Lebane. Dobili smo 50.000 evra od EU Progresa za opremanje i stavljanje u funkciju Centra za dijalizu. Smatram da je ovo važna investicija jer ima dosta bubrežnih bolesnika“ podvukao je Ilić. 

svecana-sednica-006 svecana-sednica-005 svecana-sednica-016

Ilić je naveo da će sredstvima kancelarije za javna ulagnja biti zamenjena stolarija i krov na Domu zdravlja, potom je započeta izgradnja Info centra, obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju Dečjeg vrtića vrednosti 9,5 miliona dinara, stavljeni su u funkciju arterski bunari u Ždeglovu, te obezbeđeno je oko 700.000 evra za rekonstrukciju OŠ „Vuk Karadžić“ u Lebanu. Saniran je vizitorski centar Teodora, grad je sređen i očišćen. Nekoliko ulica je asfaltirano, a na velikom broju pravaca sanirane su udarne rupe. Opština je bila pokrovitelj mnogim kulturnim i sportskim manifestacijama, a ponovo su porodiljama, parovima koji idu na vantelesnu oplodnju, kao i najboljim učenicima i studentima uručena novčana sredstva.
Po rečima Ilića u planu je završetak škole u Pertatu, Doma kulture u Bošnjacu, izgradnja vrtića u Bošnjacu, rekonstrukcija puta Caričin Grad – Slišane, kao i asfaltiranje puta Lebane – Nova Topola,dok bi u narednoj godini trebalo bi da bude rekonstruisan i gradski bazen. 
„Prioritet svih prioriteta je dovođenje investitora odnosno otvaranje novih radnih mesta u Lebanu i na taj način bismo zaustavili demografsko pražnjenje Lebane“ zaključio je predsednik opštine Lebane Zoran Ilić.

Jović: Rešili smo da vratimo Lebane tamo gde mu je mesto

Zamenik predsednika SO Lebane i predsednik regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović obraćajući se prisutnima naglasio je da je Lebane na pravom putu i da će se svi zajedno potruditi da naše mesto postane bolje za život. „Vratićemo dušu Lebanu, vratićemo Lebane tamo gde pripada. Ovo što je rekao predsednik Ilić je samo deo onoga što smo uradili i što ćemo tek uraditi“ istakao je Jović i dodao „Najlepša vest koja je odjenula u Lebanu poslednjih dvadesetak dana je ta da je premijer obećao novu fabriku sa 300 radnih mesta, a u međuvremenu su se javila još dva investitora, tako da je to veoma važno za opstanak Lebana“. 

svecana-sednica-014 svecana-sednica-020 svecana-sednica-021

Jović je iskoristio priliku i da čestita Kostasu Georgakisu dan Soluna, a zahvalio se i prijatelju iz Slovenije Marjanu Kardinaru, županu opštine Dobrovnik iz Slovenije i članu Saveta Evrope na nesebičnoj podršci. Marjan Kardinar, koji je u Lebane došao sa svojom supurgom Marikom, svetskom prvakinjom u kuglanju, zahvalio se predsedniku privredne komore Goranu Joviću na dosadašnjoj saradnji, a svim građanima Lebana čestitao Dan opštine.

Uručene nagrade najboljim pojedincima i organizacijama

Predsednik SO Lebane Srđan Jović uručio je tradicionalne osmonovembarske nagrade. U obliku plakete nagrađeni su opština Medveđa i državni sektretar  u ministarstvu privrede Dragan Stevanović. U obliku pohvale nagrađena su preduzeđa „Vidra“ i „Strela Klajić“ za izuzetan uspeh u razvoju privrede i poljoprivrede.

svecana-sednica-008 svecana-sednica-010 svecana-sednica-011

Pohvala je uručena i Tomislavu Joviću umetničkom rukovodiocu KUD „Jablaničko kolo“ za doprinos i afirmaciju folklornog stvaralaštva, a novčanim nagradama od po 10.000 dinara nagrađeni su najbolji učenici i studenti.

svecana-sednica-009 svecana-sednica-017 svecana-sednica-013