Kosovo Vesti

Danas se navršavaju četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića

Danas se navršavaju četiri godine od ubistva osnivača i predsednika Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, istaknutog srpskog političara i ekonomiste sa Kosova i Metohije.
Godišnjica se obeležava pomenima i odavanjem pošte u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je Ivanović ubijen. U Hramu Svetog Save održan je pomen kome su prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara godine, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Ni posle više od 1.460 dana od Ivanovićevog ubistva nisu poznati i privedeni pravdi odgovorni za njegovu smrt. Sudski proces pred osnovnim sudom u Prištini i dalje je u toku.

Oliver Ivanović je bio osnivač i predsednik Građanske inicijative SDP, jedne od srpskih političkih stranaka koje su učestvovale na parlamentarnim i lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji nakon potpisivanja Briselskog sporazuma. Bio je državni sekretar u bivšem Ministarstvu za Kosovo i Metohiju od 2008. do 2012. godine, preneo je Tanjug.

 

Kraj