Srbija Vesti

Đoković se oglasio: Izuzetno sam razočaran presudom

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, oglasio se saopštenjem nakon što je Federalni sud odlučio da ne poništi odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu se ukine viza. Saopštenje najboljeg tenisera sveta, koje je on poslao australijskim portalu Ejdž, prenosimo vam u celosti i bez izmena:
„Želeo bih da dam kratku izjavu da se osvrnem na rezultate današnjeg ročišta u Sudu. Sada ću odvojiti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom da se odbije moja molba za sudsko preispitivanje odluke o ukidanju moje vize, što znači da ne mogu ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu“, saopštio je Đoković i dodao:
„Poštujem odluku Suda i sarađivaću sa nadležnim organima u vezi sa mojim odlaskom iz Australije. Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru.Na kraju, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima na kontinuiranoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage“.
https://twitter.com/shanemcinnes/status/1482665264852647937/photo/1