Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Deca iz Lebana nisu otišla u Beograd na utakmicu zbog nečijeg neznanja

Dvadeset devetoro dece iz Fudbalskog kluba Radan u Lebanu danas nije otputovalo za Beograd na utakmicu gde fudbaleri Partizana dočekuju ekipu AZ Alkmara pred najmlađim navijačima.

Večerašnja utakmica odigraće se bez najvatrenijih navijača u sklopu kazne UEFA, ali pred oko 20.000 mališana do 14 godina, kojima će biti dozvoljen ulaz na tribine.

Ovoj utakmici trebalo je da prisustvuju i deca FK Radan iz Lebana ali zbog tehničke neispravonosti vozila, lebanska policija nije dala odobrenje da dva kombi vozila sa decom krenu ka Beogradu, zbog neispunjenih uslova za prevoz dece. Naime, oba kombi vozila nisu imala šestomesečni tehnički pregled, što je bio glavni razlog za nedobijanje saglasnosti.

Lebanska policija uputila je oba vozila na tehnički pregled ali zbog ograničenog radnog vremena Tehničkog pregleda, nije bilo moguće rešiti ovaj problem kako bi deca krenula na put.

U nameri da saznamo čiji je ovo propust, redakcija portala Info centar juga kontaktirala je direktora Autobuske stanice u Lebanu, Zorana Stankovića koji je i potpisao nalog za ova vozila jer su ista od strane Opštine Lebane ugovorom poverena na godinu dana Autobuskoj stanici.

„Tačno je da je došlo do propusta i verujte da mi je mnogo žao zbog toga. Zaista nisam znao da je za putnički kombi potreban šestomesečni tehnički pregled, nisam siguran ali mislim da su ti novi propisi stupili na snagu pre desetak dana. Kao što ste i sami vidli, dao sam sve od sebe, da rešimo problem ali nismo uspeli iz razloga jer tehnički pregled radi samo do 15 časova“ – pravdao se Stanković.

Polazak dece iz Lebana bio je planiran za 13 sati, nakon dva sata deca su vraćena kući a jedini koji su deci uputili izvinjenje bili su njihovi treneri FK Radana, koji su u ovom slučaju bili najmanje krivi za ovakav propust.

U „Sl. glasniku RS“, br. 52/2019 od 22.7.2019. god. objavljen je Pravilnik o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece, kojim se bliže organizuje njihov prevoz autobusima, a koji se primenjuje od 1. septembra 2019. god.

Ovaj pravilnik primenjuje se na organizovani prevoz dece, odnosno prevoz maloletnih lica koji organizuju ustanove za obrazovanje i vaspitanje, kulturno – umetnička društva, sportski klubovi i sl., kao i na organizovani prevoz učenika srednjih škola koja putuju u organizaciji tih škola, pri čemu se prevoze bez pratnje ili u pratnji nastavnika, trenera, roditelja i sl. Ovakav prevoz može da se obavlja kao vanlinijski prevozposeban linijski prevoz ili prevoz za sopstvene potrebe.

Autobus kojim se vrši organizovani prevoz dece u skladu sa Pravilnikom treba da:

1) poseduje važeću registracionu nalepnicu i Potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila koja nije starija od 30 dana;

2) poseduje original izvoda licence za prevoz za autobus u skladu sa propisom koji uređuje prevoz putnika u drumskom saobraćaju;

3) je obeležen posebnim znakom za organizovani prevoz dece u skladu sa propisom koji uređuje izgled i način postavljanja posebnog znaka za obeležavanje vozila kojim se vrši organizovani prevoz dece;

4) ima ispravne sigurnosne pojaseve za sva deklarisana sedišta;

5) ima ispravan uređaj za zagrevanje, hlađenje i provetravanje vozila;

6) ima sva sedišta tapacirana;

7) ima osnovni pribor za interventno čišćenje unutrašnjosti vozila (kanta, metla, kese, itd.);

8) ima sva obaveštenja i natpise unutar autobusa (ulaz, izlaz, izlaz u hitnim slučajevima i sl.) napisane na način koji predviđa zakon kojim se uređuje službena upotreba jezika i pisma;

9) ima prolaze između sedišta i oko svih izlaza uvek slobodne radi omogućavanja brzog prolaska u slučaju opasnosti.

(Info centar juga)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

3 thoughts on “Deca iz Lebana nisu otišla u Beograd na utakmicu zbog nečijeg neznanja”

  1. Pa sta ako nisu otisla.Tamo bi nabrali med, sve se plasim. U skolu da idu i da pomazu roditeljima u poljskim poslovima. Tako se postaje cove.

    1. Šteta što i ti postao čovek NISI!!!!

      1. Hvala, bas se na stadionima postaje covek. U Pertate da dodjev, paradajz da berev, em da ga jedev, em ljudi velikasi da postanev pa ceo zivot da pevav.

Komentarisanje je zatvoreno.