Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Zanimljivosti

Dečijim maskenbalom, vatreno plesnim performansom animatora i koncertom Ane Kokić počelo „Bojničko leto“

Dečijim maskenbalom a potom vatrenim i plesnim performansom animatora „Cirkus“ iz Novog Sada, sinoć je u Bojniku, na platou ispred sportske hale, i zvanično počela tradicionalana trodnevna manifestacija „Bojničko leto“.

Tradicionalna manifestacija „Bojničko leto“ je najstarija, najposećenija i najveća manifestacija u opštini Bojnik, koja se održava od 1991. godine. Duže od tri decenije ova manifestacija čuva tradiciju od zaborava ali i prati u svom razvoju, aktuelne kulturne i turističke trendove. Svojim bogatim i raznovrsnim sadržajem privlači pažnju i interesovanje više hiljada posetilaca iz Bojnika i okolnih opština.

Mladen Đorđević, direktor Turističke organizacije opštine Bojnik proglasio je manifestaciju otvorenom a svojim sugrađanima i posetiocima poželeo dobar prvod u narednim danima. Đorđević se zahvalio lokalnoj samoupravi koja je, kako je on rekao, imala sluha i razumevanja kako bi ova manifestacija bila dostojna svih Bojničana. Nakon svečanog otvaranja usledio je višeminutni vatromet a potom su posetioci imali nesvakidašnju priliku da pogledaju vatreni plesni performans „Cirkus“ animatora. Za kraj prve večeri publici se poklonila pop pevačica Ana Kokić.

   

Drugi dan manifestacije posvećen pre svega očuvanju tradicije i predstavljanju nematerijalne kulture pustorečkog kraja.  Program počinje takmičenjem „Kolo za dukat“ u kome će učestvovati KUD Lemind iz Leskovca, KUD Razigrano kolo – Vez i KUD Belac iz Pridvorice. Sledi nastup vokalne solistkinje Danice Bejatović, proglašenje pobednika takmičenja i koncert Akustik benda.

U nedelju 07. avgusta na završnoj večeri manifestacije biće predstavljena tradicionalna kuhinja i organizovano gastronomsko takmičenje mesnih zajednica nakon čega sledi proglašenje pobednika, koncert Dženana Lončarevića i nastup di-džej Emme.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Bojnik, a pokrovitelj opština Bojnik.

infocentarjug.rs