Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti Zdravlje

Sterilizacija pasa i mačaka od sada i u lebanskoj Veterinarskoj stanici

U Veterinarskoj stanici u Lebanu, u periodu od 02. do 04. avgusta, boravili su profesori sa Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, profesor doktor Milan Maletić, sa katedre za porodiljstvo i sterilitet i profesor doktor Vlada Magaš sa katedere za hirurgiju pomenutog fakulteta kako bi veterinarima održali i praktično pokazali postupak sterilizacije vlasničkih pasa i mačaka, kao i postupak ultrazvučnog pregleda kako malih tako i velikih životinja.

S obzirom na to da je Veterinarska stanica izvršila opremanje svoje labolatorije i nabavku savremene aparature za dijagnostiku i analizu krve slike pasa i mačaka, kao i njihov ultrazvučni pregled  i pripremu za sam postupak sterilizacije, bilo je neophodno i odraditi praktičnu obuku i pokazne vežbe za korišćenje istih aparata i sprovesti sam postupak sterilizacije od početka do kraja.

„Na našu inicijativu kontaktirali smo Veterinarski fakultet i oni su nam omogućili da u saradnji sa najeminentnijim profesorima iz te oblasti obučimo naše doktore veterine kako bi u daljem periodu oni samostalno mogli da rade ceo postupak sterilizacije i sve neophodne analize i u našim prostorijama. Odazvali su se i omogućili nam da sve savaladamo na najbolji mogući način i da svi doktori budu osposobljeni za samostalni rad u narednom periodu.

To praktično znači da će u narednom periodu u prostorijama Veterinarske stanice biti moguće uraditi analizu krvne slike vaših kućnih ljubimaca, sterilizaciju istih kao i ultrazvučni pregled radi utvrđivanja graviditeta i otkrivanja ranih poremećeja i eventualnih bolesti na vreme“, ističe Nenad Bogdanović, rukovodilac Službe zoohigijene.

 

infocentarjug.rs

 

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.