Bojnik Jug Srbije Vesti

Đurić: "Bojnik može da se nada boljoj ekonomskoj budućnosti"

Direktor Kancelarije za KiM i potpredsednik Srpske napredne stranke danas je prvi put posetio opštinu Bojnik gde je razgovarao sa predsednikom opštine Nebojšom Nenadovićem i opštinskim rukovodstvom. Sastanku su prisustvovali Zoran Milojević, član IO SNS-a i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

„Ovaj deo naše zemlje je od strateškog značaja i to je moje lično uverenje na osnovu posla kojim se bavim vezano za Kosovo i Metohiju ali i na osnovu šireg sagledavanja položaja naše zemlje. Verujte da ne prođe sednica Vlade Republike Srbije a da na njoj ne bude reči o tome, na koji način da se ekonomska situacija na jugu centralne Srbije popravi i naravno to podrazumeva Bojnik, Lebane i Medveđu. Stvaranjem povoljnog investicionog ambijenta, stvaranjem i jačanjem infrastrukture u ovom kraju, uz jedno domaćinsko gazdovanje i Bojnik može da se nada boljoj ekonomskoj budućnosti“ – rekao je Đurić.

Opština Bojnik je u pregovorima sa investitorima iz Italije i Nemačke a naredne nedelje biće održan sastanak sa državnim sekretarom.

„U pregovorima smo sa investitorima iz Italije i Nemačke, jedni se bave proizvodnjom paste a drugi proizvodnjom slavina, dobili smo poziv od državnog sekretara i razgovori na tu temu biće nastavljeni u toku naredne nedelje“ – rekao je Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik.