Kosovo Srbija Vesti

Đurić: Do 31.decembra povući štetne odluke

Premijer Aleksandar Vučić je predstavnicima Srba sa KiM danas dao rok da do 31. decembra povuku sve štetne odluke, ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika Srba i države Srbije na KiM, izjavio je šef Kancelarije za KiM Marko Đurić za Tanjug.

Đurić je novinarima rekao da je premijer Srbima sa KiM jasno poručio da sve njihove odluke moraju biti jedinstvene.

„Oni koji su samostalno i bez Vlade Srbije doneli političke odluke o smeni Ljubomira Marića moraju, da bi se sačuvalo jednstveno delovanje Srba, ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika Srba i države Srbije na Kosovu i Metohiji, da do 31.decembra povuku svoje štetne odluke“, precizan je bio Đurić.

Đurić je, nakon sastanaka premijera sa Srbima sa KiM, ukazao da Mirjana Jevtić, koja je postavljena na mesto kosovskog ministra, umesto Marića, treba da se povuče.

„Sve odluke Srba na Kosovu i Metohiji treba da budu donesene na jedinstven način, dogovorom, ne svađama, nego konsenzusom“, podvukao je on.

Na sastanku sa premijerom Vucićem bili su poslanici Srpske liste, srpski predstavnici u kosovskoj vladi i gradonačelnici, ali ne i ministarka Jevtić, preneo je Đurić.

 

Izvor:Tanjug