Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Dnevni boravak Duga obeležio 15 godina postojanja i rada

Danas je u svojim prostorijama Dnevni boravak Duga obeležio 15 godina postojanja i rada. Svečanosti priređenoj ovim povodom prisustvovali su predstavnici MNRO udruženja, korisnici Duge, predstavnici lokalne samouprave, i saradnici Udruženja.

Dr Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca, obratila se okupljenima ovim povodom i kazala da je 2006. godine, kada je gradonačelnik Goran Cvetanović obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine Leskovac, svestan važnosti jedne takve ustanove dao ovom udruženju na korišćenje prostorije u kojima se danas nalaze:

„Svih ovih godina se trudimo, da uz veliku pomoć resornog ministarstva, olakšamo rad ove ustanove i korisnicima i zaposlenima stvorimo što bolje uslove. Grad Leskovac je postao dobar primer prakse u oblasti pružanja usluga socijalne zaštite u Republici Srbiji, koji bi trebalo da slede i ostali gradovi. U to smo se nedavno uverili i prilikom potpisivanja ugovora o dodeli namenskih transfera kada je Leskovcu pripalo 17 miliona dinara“.

„Takvo priznanje i posvećenost zaposlenih u vašoj instituciji nas obavezuje da nastavimo da radimo još više. Predstavnicima Dnevnog boravka „Duga“ čestitam u svoje ime i u ime gradonačelnika Cvetanovića i želim da nastave da kao i do sada vredno rade sa osobama sa smetnjama u razvoju, jer su oni važan deo našeg društva“ – dodala je zamenica dr Dimitrijević.

Ovom prilikom obratila se Aleksandra Jovanović, sekretar Udruženja i koordinator dnevnog boravka i rekla:

„Duga je mesto u kojem se radujemo svakom uspehu, kada mala Anđela nauči da sama ustane sa stolice i otvori vrata i kada naša Jana osvoji prvo mesto na recitatorskom konkursu Srbije. Duga je mesto na kome se deli sreća, onda kada naš drug Goran slavi 40. rođendan, ili kada mali Vuk i mala Rada polože sa odličnim uspehom na kraju školske godine. Duga je mesto gde nisu važne razlike. Duga je mesto gde se voli. I upravo ta ljubav, briga prema drugome, podrška i solidarnost su ono što sve nas svih ovih godina motiviše i inspiriše na inovacije, originalnost i stvaranje. Zato hvala svima koji omogućavaju da jedno ovakvo mesto postoji u Leskovcu“.

U svečanosti obeležavanja 15 godina rada Dnevnog boravka Duga učestvovali su njegovi korisnici Ana, Anđa, Jana, Goran, Snežana, Jovana, Rada, Jana.

Povodom godišnjice Duge organizovana je izložba fotografija u okviru koje je predstavljen rad dnevnog boravka. Na kraju manifestacije uručene su zahvalnice svima koji su tokom 15 godina pružali konstantnu i nesebičnu podršku radu Duge i isečena je rođendanska torta.