COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

EU donirala kontejner-ambulantu Domu zdravlja u Medveđi

Evropska unija je u okviru podrške i pomoći Srbiji u borbi protiv epidemije Korona virusa, u prošloj godini započela donaciju kontejnera – ambulante za prijem i trijažu pacijenata.

Jedan od kontejnera postavljen je u krugu Doma zdravlja u Medveđi. Kontejneri sa nameštajem za trijažu i hitnu zdravstvenu negu, omogućavaju trijažu pacijenata i pri tom sprečavaju pristup potencijalno inficiranih osoba objektima zdravstvenih ustanova.

„Ovi kontejneri, od kojih je svaki opremljen krevetom za pregled, stolom sa dve stolice, beskontaktnim termometrom, manjim kontejnerima za medicinski i infektivni otpad i kantom za otpatke, važan su segment u ukupnoj borbi sa pandemijom i faktor prevencije jer omogućavaju sprečavanje ulaska potencijalno zaraženih osoba u zdravstvene ustanove. Zdravstveni radnici, koji su u prvim redovima ove borbe, moraju biti zaštićeni, tako da mogu da pomognu i svima nama. Otuda je njihova zaštita od ključnog značaja za uspeh naše borbe protiv COVID-a. EU kontejner za zdravstvenu zaštitu stanovništva će se koristiti za zbrinjavanje obolelih od virusa COVID 19, a kasnije u redovnom radu ove ustanove” – kaže direktor Doma zdravlja u Medveđi, dr Dragan Anđelković.

Doktor Anđelković ujedno poziva sve sugrađane da se prijave putem portala e-uprava kako bi primili vakcinu, a ukoliko nisu u mogućnosti da to urade, mogu da se jave svom izabranom lekaru, kako bi se građanima pomoglo pri prijavi.

 

infocentarjug.rs