Vesti

EU i Švajcarska finansiraju završetak rekonstrukcije vodovoda u Sjenici

U Sjenici su u toku radovi na zameni azbestno-cementnih cevi i izmeštanja vodovoda u ulici Kralja Petra I u dužini od 2,4 kilometra. Rekonstrukcijom ovog dela vodovoda u Sjenici, za koju su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelile skoro 100.000 evra, praktično se završavaju radovi na modernizaciji sistema vodosnabdevanja, dok će se još 620 domaćinstava, 40 privatnih preduzeća i 30 poljoprivrednih gazdinstava priključiti na novi vodovodni sistem.

„Zamenom trošnih azbestno-cementnih cevi koje su postavljene početkom šezdesetih godina prošlog veka, snabdevanje vodom će biti stabilnije, a očekujemo da se značajni gubici vode, koje sada imamo, smanje i za 30 posto“, rekao je Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica, koja je za projekat izdvojila 21.000 evra. On je istakao da je uz podršku EU i Vlade Švajcarske već izgrađeno 1.280 metara novog cevovoda, a zamenjene su i pumpe na crpnoj stanici „Suho polje“.

Nakon završetka radova stanovništvo u Sjenici će dobiti stabilno snabdevanje značajno kvalitetnijom vodom. Kako je predviđeno, radovi bi trebalo da budu završeni do 1. avgusta a izvođač radova je Javno komunalno preduzeće „Vrela” iz Sjenice.