Medveđa Sijarinska banja Vesti

Gejzerske noći od 20. jula do 2. avgusta.

Gejzerske noći otvara Snežana Savić, a zatvara Snežana Babić Sneki.

Medveđa/Sijarinska banja – 19. po redu Gejzerske noći održavaju se ove godine od 20. jula do 2. avgusta u banjskom biseru Gornje Jablanice Sijarinskoj banji. Organizatori su se potrudili da tokom 14 dana trajanja manifestacije za sve goste banje pripreme bogat kulturno umetnički program.
Snezana Savic otvara Gejzerske noći
Gejzerske noći će svojom pesmom otvoriti poznata estradna umetnica i glumica Snežana Savić. Tokom tematskih večeri biće organizovane večeri poezije, gusala, izvornih narodnih pesama, kao i starogradske muzike i romansi. U okviru manifestacije svoje večeri imaće i turističke organizacije Lebana, Leskovca, Bojnika, Vlasotinca i Medveđe. Za ljubitelje rok zvuka biće organizovan koncert poznatog rok benda Kerber, dok će za one koji vole narodni melos svojom pesmom uveseliti Milomir Miljanić. U okviru Gejzerskih noći tradicionalno se organizuju i takmičenja za Prvi glas Gejzera, kao i izbor za Miss Gejzera. Završnog dana manifestacije biće promovisana monografija prof. dr Vukadina Ristića „Sijarinska banja izvor zdravlja i života“. Parovi koji žele da svoje sudbosno DA izgovore pod Gejzerom moći će to da učine 2. avgusta na praznik Sv.Ilije.

 

Sneki nastupa 1. avgusta u Sijarinskoj banji
Tradicionalno Gejzerske noći traju do 2. avgusta kada je u Sijarinskoj banji veliki Svetoilijski sabor. 
Organizatori Gejzerskih noći su Turistička organizacija opštine Medveđa u saradnji sa SBR „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije i opštine Medveđa.

 

 

Kompletan program po danima možete pogledati ovde.

 

Program Gejzerskih noci 01Program Gejzerskih noci 02