Društvo Leskovac Srbija Vesti

Grad Leskovac podelio još 150 auto-sedišta za bebe

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je nastavljena podela auto-sedišta za bebe i to za još 150 roditelja koji su u januaru i februaru ostvarali pravo na jednokratnu novčanu pomoć od strane grada.

„Pored deljenja auto-sedišta za bebe, Grad Leskovac sprovodi niz drugih mera pronatalitetne politike kako bismo podržali roditelje i podstakli rađanje dece. Investiramo u obnovu i izgradnju vrtića, pružamo finansijsku pomoć roditeljima na različite načine, a u tekućoj godini krenuli smo i sa sufinansiranjem prenatalnih testova, što je od velike važnosti za sve buduće mame i dodala da je pre nekoliko dana gradonačelnik Cvetanović potpisao ugovor sa 7 korisnica koje su dobile pomoć od po 20 hiljada dinara za ove namene. U prilog tome govori i činjenica da je danas iz budžeta grada isplaćeno 1,9 miliona dinara na ime jednokratne novčane pomoći za 73 porodilje sa teritorije grada Leskovca.

Naš cilj je da Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem postane grad u kojem će porodice imati sve što im je potrebno za srećan i bezbrižan život. Deljenje auto-sedišta za bebe je samo jedan korak u tom pravcu, ali verujemo da će ovaj program imati pozitivan uticaj na bezbednost naših najmlađih sugrađana“, kazala je u ime lokalne samouprave član Gradskog veća Aleksandra Stojanović.

U ime prisutnih roditelja obratila se Anastasija Đikić koja se zahvalila Gradu Leskovcu na pomoći i podršci koju pruža roditeljima, jer im dosta znači zbog rasterećenja kućnog budžeta, a i zbog bezbednosti dece.