Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Sport Vesti

Gradonačelnik Leskovca danas posetio FK Sloga

Predanim radom rukovodstva i igrača FK Sloga u sezoni 2018/2019 je osvojila Kup Jablaničkog Okruga, a nakon toga igrala finale kupa Regiona Istočne Srbije, što je najveći uspeh u istoriji kluba u kup takmičenjima. Trenutno se takmiči u Zoni Jug i zauzima prvo mesto na tabeli sa 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu. Fudbalere Sloge sledeće godine očekuje takmičenje u Srpskoj ligi.

Uspeh, kako rukovodioci kluba navode, u velikoj meri duguju konstantnoj podršci grada Leskovca. U okviru programskog finansiranja sportskih klubova i organizacija FK Sloga je tekuće, 2021. godine, zbog ostvarenih rezultata podržana sa dva miliona i 100 hiljada dinara od ukupno 95 koliko je opredeljeno za sve klubove koji su ostvarili pravo na finansiranje putem konkursa.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića, ukoliko Sloga i svi ostali sportski klubovi nastave pozitivan trend dobrih rezultata, lokalna samouprava će nastojati da u narednoj godini izdvajanja poveća na 100 miliona dinara. Poruku sportistima da Leskovac stoji uz njih gradonačelnik je uputio danas, na čuvenom Sloginom igralištu, prilikom obilaska kluba.

„Sportisti našeg grada su pobednici čija su motivisanost, ljubav prema sportu i upornost nemerljivi. Oni nam konstantno pokazuju da kada nešto želite, kada verujete i uložite maksimalan trud nema nedostižnih granica. Čestitam igračima i rukovodstvu Sloge na dosadašnjem uspehu i radujem se budućim uspesima. U seniorskoj ekipi Sloga ima 25 registrovanih fudbalera i trenera sa UEFA B licencom koji radi sa njima. Pored seniorske ekipe klub ima i omladinsku školu. U sklopu omladinske škole postoje selekcije kadeta, pionira, petlića i cicibana. Trenutno u školi ima oko stotinak dece sa kojom radi pet trenera, fakultetski obrazovanih i sa potrebnim fudbalskim licencama. Iz fudbalske škole kluba ponikao je veliki broj fudbalera sa impozantnim karijerama, čak i inostranim. U ovom trenutku u omladinskim školama mnogih Superligaša kao što su Radnički Niš, Voždovac, Crvena Zvezda… za loptom jure deca koja su prve krake napravila na Sloginom igralištu. Pored dobrog ljudstva, osnov uspeha Sloge je i dobra infrastruktura. Klub raspolaže glavnim i sa dva manja terena, jednim sa veštačkom i jednim sa prirodnom travom i balon salom otvorenom 2013. godine. U izgradnju 1300 metara kvadratnih balon sale tada je uloženo više od 25 miliona dinara“ podsetio je gradonačelnik danas.

Aleksandar Đorđević, predsednik FK Sloga, se na današnjoj konferenciji za medije zahvalio Lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanoviću istakavši da su prošle godine imali budžet od milion i tri stotine hiljada dinara, a da je, zahvljujući dobrim rezultatima, taj budžet ove godine povećan na dva miliona i sto hiljada dinara.

Jedan od najboljih sportista grada, fudbaler Lazar Ranđelović koji trenutno igra za Olimpijakos iz Atine, je, uručivši dres FK Sloga, gradonačelniku Cvetanoviću, rekao da ga uručuje u znak zahvalnosti na ulaganjima i podršci FK Slogi.

Prilikom obilaska FK Sloga posebno je naglašena dobra saradnja ovog kluba sa GFK Dubočicom i ŽFK Lavicama čiji igrači koriste teren Sloge zbog najavljene izgradnje novog stadiona u Leskovcu, kao i sa OŠ Kosta Stamenković, čiji učenici povremeno teren koriste za časove fizičkog vaspitanja.