Društvo Leskovac Srbija Vesti

Gradonačelniku Cvetanoviću uručena statueta Kapetan Miša Anastasijević kao najboljem gradonačelniku u Srbiji

Gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću uručena statueta Kapetan Miša Anastasijević za najboljeg gradonačelnika Srbije.

Cvetanović – najbolji gradonačelnik u Srbiji 2024

„Velika čast i zadovoljstvo je biti danas u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Istovremeno je i velika odgovornost. Uz ogromnu podršku predsednika Aleksandra Vučića i sa perfektnom saradnjom sa Vladom Republike Srbije i timom iz našeg grada, rezultati su evidentni. Ovo priznanje je obaveza da radimo još više, da greške ne ponavljamo i postavljamo visoke ciljeve, otklanjamo barijere jer nam je osnovni cilj kvalitet života naših sugrađana, a radimo upravo u tom pravcu“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, izražavajući veliko zadovoljstvo povodom uručenja priznanja. On je ovom prilikom istakao da rad koji obavlja sa svojim timom uvek bude usmeren ka razvoju i prosperitetu Leskovca i dobrobiti svih stanovnika našeg grada:

Foto: Dodela priznanja

Ove godine, među laureatima našli su se Tamara Vučić, supruga predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Aleksandar Antić direktor Koridora Srbije, prof. dr Milica Đurić Jovičić iz Fonda za nauku Srbije, prof. dr Dobrila Jakić Dimić iz Instita za veterinarstvo Srbije, dr sci. med. Goran Cvetanović gradonačelnik Leskovca, prof. dr Svetlana Vujović iz Klinike za endokrinologiju, dijabetes, i bolesti metabolizma, prof. dr Stojan Radenović poslanik u Narodnoj skupštini, LJubica Vraneš prvakinja opere Narodnog pozorišta, Egon Savin reditelj, Đorđe Kadijević reditelj, dr Moša Todorović Kolekcionar, umetnik i dobrotvor, Slavko Vujović IEEG Stara Pazova, Aleksandra Ninković Tašić publicista i ambasador UNESKA, prof. dr Goran Puzić, prof. dr Miloš Nedeljković sa Mašinskog fakulteta, Miroslav Petričević, SMB Betonjerka Subotica, Nikola Juras Misal Kljajićevo, Dragan Vujičić novinar Večernjih novosti.

Foto:Cvetanović i njegov tim

Tamari Vučić uručena je nagrada za humanost i stvaranje lepše slike Srbije. Ovim povodom gospođa Vučić je izjavila: „Ova nagrada je za mene zaista jedna velika čast. Naravno, kao što uz čast ide i odgovornost i velika odgovornost prati ovu nagradu, da nastavim nesmanjenim intenzitetom, da radim svoj posao, ja bih tako rekla. Kada vas život stavi u takvu situaciju, na vama je da je iskoristite na najbolji mogući način, a pre svega da doprinesete društvu u kome živite i koje volite.“

Dodela priznanja uveličana je prigodnim muzičkim programom, a pre samog uručenja date su uvodne i pozdravne reči. Obratili su se Miloš Nezić predsednik Skupštine PK Srbije, prof. dr Branko Kovačević predstavnik Univerziteta u Beogradu, Aleksandra Ninković Tašić i prof. dr Radovan Pejanović, predsednik žirija projekta Put ka vrhu. Čestitali su slavodobitnicima i poželeli mnogo uspeha u daljem radu.

Nagrada Kapetan Miša Anastasijević se uručuje od 2000. godine.