Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Cvetanović prilikom današnje posete pohvalio rad JKP Toplana

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, prilikom današnje posete, pohvalio je rad JKP Toplana i tom prilikom rekao da pvo preduzeće može služiti kao dobar primier ostalima.

„Ulagalo se i u sistem „Dubočica“ u istoimenom naselju. Sa 23 miliona dinara su rekonstruisane toplotne stanice, rekonstruisan je i izgrađen toplovod kod Doma vojske, ugrađen je filter za prečišćavanje vazduha. Stabilnost i uspeh ovog preduzeća se vidi i po tome što je Jugorosgas u saradnji sa gradom uložio 66 miliona dinara u gasifikaciju. Za sada je ovaj projekat realizovan u dva pravca, kroz Radničko naselje i naselje Dubočica a očekuje nas i gasifikacija Zelene zone. S tim u vezi, Javno-komunalno preduzeće „Toplana“ u predstojećem periodu nastavlja sa modernizacijom i velikim ulaganjima. Još 2 miliona evra će biti uloženo u gasifikaciju kotlarnica „Dubočica“, kao i ugradnju tri gasna kotla, rekonstrukciju toplovoda i toplotnih podstanica, kao i novi priključci pre svega u ulicama Strahinjića Bana, Branislava Nušića, u Mlinskoj, naselju Dubočoca kao i uzgradnja toplovoda do objekta zgrade Graditelj“- rekao je gradonačelnik prilikom današnje posete.

Direktor JKP „Toplana“ Novica Stojanović je uputio izraze zahvalnosti gradonačelniku Leskovca zbog svesrdne podrške lokalne samouprave zahvaljuući kojoj ovo preduzeće ima vrlo ambiciozne planove za budućnost:

„U ovoj kotlarnici planiramo da ugradimo još jedan gasni kotao. Vrednost te investicije je oko 450.000 evra. U ovoj sezoni planiramo i rekonstrukciju kotla na ugalj kako bismo mogli da koristimo obnovljive izvore energije. Ta investicija će stajati oko 15 miliona dinara i naše preduzeće će je finansirati. U kotlarnici „Crvena zvezda“ ćemo promeniti i određeni broj ventila. Uradićemo i izgradnju merno-regulacione stanice u vrednosti od 7,9 miliona dinara na osnovu ugovora koji smo potpisali sa Jugorosgasom. U gasifikaciju kotlarnice „Dubočica“ ćemo uložiti 2 miliona evra, ubacujemo tri kotla a radićemo i rekonstrukciju toplovoda. To je preduslov za gasifikaciju kotlarnice „Dubočica“ i to ćemo završiti do kraja maja.“

Grad Leskovac/Info centar juga