Hronika Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Hapšenja u Leskovcu zbog nasilničkog ponašanja i pokušaja iznude

U više odvojenih akcija na teritoriji Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 36 osoba. Osumnjičeni se terete za krivična dela iznuda, nanošenje teških povreda, ugrožavanje sigurnosti, prinuda, proganjanje, zlostavljanje i mučenje, obljuba nad nemoćnim licem, obljuba nad detetom, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nedozvoljene polne radnje, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. I. (1984) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje. Osumnjičeni je 22. aprila 2018. godine, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Leskovcu staklenom čašom naneo povrede u vidu rasekotine u predelu glave dvojici oštećenih, nakon čega je pobegao. Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su P. T. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda u pokušaju. On se sumnjiči da je 14. aprila 2018. godine sa telefona poslao SMS poruku oštećenoj, u kojoj je od nje zahtevao da ostavi u kanti za smeće na jednoj lokaciji kovertu sa 2.000 evra. Tom prilikom joj je zapretio da će joj, ukoliko prijavi događaj policiji, biti bačena bomba na lokal i kuću. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Leskovcu.