Hronika Jug Srbije Niš Pčinjski okrug Vesti Vranje

Hapšenja u Vranju i Nišu zbog nasilja

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i porodice uhapsili su 41 osobu. Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Protiv 55 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su dve osobe uhapšene po prethodno raspisanim potragama zbog ovih krivičnih dela.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A.S. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje. On se sumnjiči da je na vranjskom izletištu „Kazanđol“ presreo dve maloletnice, skinuo sa sebe odeću i iste pokušao da prisili na seksualni odnos. Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.
Takođe u Vranju Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.  Osumnjičeni se tereti da je, nakon verbalne rasprave, fizički nasrnuo na suprugu, a dalje nasilje nad njom sprečila su deca.
U dve akcije u Nišu policija je uhapsila A.D. (1989) i Z.K. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilje u porodici. Oni se sumnjiče da su fizički napali i tukli svoje supruge.  Osumnjičeni su privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.