Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Info centar juga na mestu gde je Marina S. bacila svoje novorođenče

Vraćajući se iz sela Gagince proteklog ćetvrtka, Slađan i Slađana Milenković naišli su na Vukašina Đorđevića koji je nekoliko sati zaustavljao prolaznike da mu pomognu kako bi spasili bebu, koju je Marina S. iz Oruglice, tek rođenu bacila u koprive pored puta.  

Kretajući se prema Lebanu zaustavio ih je Vukašin i rekao da je pronašao bačeno novorođenče. Mi smo u prvi mah bili šokirani i Slađan je odmah izašao iz automobila govoreći kako su tu upravo prošli ali da nisu ništa videli, međutim Vukašin je bio uporan da pozovemo pomoć, govori za naš portal Slađan Milenković iz Lebana.

„Čika Vuleta znam od ranije i kretajući  se prema Lebanu on nas je zaustavio i rekao da je pronašao bebu, ali pošto nije imao kod sebe mobilni telefon zaustavljao je sve koji su prolazili tim putem kako bi pozvali policiju i hitnu pomoć, ali niko nije hteo  da mu pomogne. Odmah sam uzeo telefon i pozvao policiju. Pitao sam da li smemo da izvučemo dete, ali su mi policajci rekli da ništa ne preduzimamo dok oni ne stignu“ rekao je za Info centar juga Slađan Milenković.

Dok su čekali da stigne policija Slađan i Slađana povezli su Vukašina i vratili se na mesto gde je bilo bačeno novorođenče.

Slađan i Slađana Milenković

„Prizor je bio jeziv. Dete je bilo bačeno u koprive, pupčana vrpca nije bila prevezana. Mušice su bile toliko napale novorođenče da su mu bukvalno prekrile glavu i odmah sam rekao supruzi da mi da ćebe da umotam ovo dete jer nisam mogao da gledam kako se muči, pa neka me i uhapse pomislio sam. Uzeo sam ćebe i umotao sam bebu i pomerio sam ga otprilike pola metra. Dete je imalo kao neku ranu na glavi, verovatno i od porođaja, ali možda i od povreda“ prepričava ovaj jeziv događaj Slađan Milenković.

Policija je stigla za otprilike 25 minuta, a hitna pomoć je stigla 15-ak minuta posle policije. Medicinska sestra je odmah prevezala bebi pupčanu vrpcu i dete je odmah prevezeno u Opštu bolnicu Leskovac, gde je nažalost sutradan preminulo.

 

Danas smo obišli mesto događaja i izjavu za naš portal dao je Vukašin Đorđević koji je tog dana čuvajući stoku prvi našao novorođenče.

(ICJ)