Leskovac Vesti

Izmene u železničkom saobraćaju od Niša do Preševa

Putnički saobraćaj na pruzi Niš-Preševo biće privremeno izmenjen od ponedeljka, 18. aprila 2016. godine, zbog radova na rekonstrukciji i modernizaciji deonica: Vinarci – Đorđevo, Vranjska banja – Ristovac i Bujanovac – Bukarevac.

Od danas privremeno neće saobraati međunarodni vozovi koji polaze iz Beograda za Solun u 18.50 sati i za Skoplje u 7.35 sati , kao i u povratku iz Soluna u 18.30 sati i iz Skoplja u 8.20 sati za Beograd. Putnici koji putuju za Sofiju, mogu se prevesti vozom, koji iz Beograda za Niš polazi u 7.35 sati, i iz Niša nastaviti dalje putovanje za Sofiju. Zbog radova na rekonstrukciji i modernizaciji deonica na pruzi Niš-Preševo privremeno neče saobraćati lokalni putnički vozovi iz Niša za Preševo u 15.50 sati, iz Preševa za Niš u 20.05 sati i iz Ristovca za Niš u 10.55 sati.

Takođe od danas izmenjenom trasom do Leskovca saobraćaće lokalni putnički vozovi koji polaze iz iz Crvenog Krsta u 7.04 sati za Ristovac , i iz Niša u 03.35 sati i u 19. 32 sati za Preševo. Lokalni putnički vozovi iz Preševa za Crveni Krst u 02.50 sati i iz Preševa za Niš u 08.15 sati polaziće iz Leskovca u 05.20 sati i u 10.48 sati.

Ostali vozovi za prevoz putnika saobraćaće će prema važećem redu vožnje.

Radovi na deonicama Vinarci – Đorđevo, Vranjska banja – Ristovac i Bujanovac – Bukarevac neće se izvoditi u letnjoj sezoni, pa će u tom periodu međunarodni vozovi saobraćati na celom prevoznom putu.O svim izmenama u saobraćaju vozova za prevoz putnika na pruzi Niš – Preševo, javnost će biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju JP ,,Želeynice Srbije,, objavljeno na zvaničnom sajtu.