Leskovac Vesti

Još jedna škola dobija teren

Za najviše dvadeset dana još jedna leskovačka osnovna škola trebalo bi da dobije novi sportski teren.

Leskovac – Reč je o Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ gde su juče počeli radovi na asfaltiranju terena za kombinovane sportove. Vrednost radova koji se izvode preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, je 2 300 000 dinara.
„Ovi radovi deo su programa podrške sportu za koji je ove godine izdvojeno 27 miliona dinara iz gradskog budžeta. Ovo će biti petnaesti sportski teren koji smo izgradili u Leskovcu i okolini“, rekao je Bojan Tojaga, direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

20161030_120602

U okviru rekonstrukcije biće postavljena nova asfaltna ploča na površini od 1.050 kvadratnih metara, kao i zaštitna ograda, a golovi i koševi biće reparirani i ofarbani.
„I učenici i nastavnici su presrećni jer smo dobili nešto što je trebalo uraditi već više godina unazad. Biće obeleženi tereni za košarku, rukomet i mali fudbal na terenu koji je sada proširenih dimenzija. Ovo je velika stvar i za bezbednost dece jer će biti potpuno obnovljena i ograda oko škole“ – istakao je Jovica Marjanović, direktor OŠ „Svetozar Marković“.
Početak radova obišao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

20161030_121243