Vesti

JOVANOV: Vučića kritikuju razni diletanti koji su odgovorni za današnje stanje na KiM

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST/ 22.03.2018.

Milenko Jovanov
potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke

Prosto je neverovatno kako svaki pokušaj Aleksandra Vučića da izvuče Srbiju iz očajne situacije po pitanju Kosova i Metohije, situacije koju je nasledio i kojoj ničim nije doprineo, dovede do toga da se jave svi mogući diletanti, koji su ili direktno odgovorni za današnje stanje, ili bi svojim suludim idejama doveli do nekih novih ratova i stradanja Srba, pre svega na KiM.

Kao najveću mudrost i genijalno rešenje Stamatović i Miloš Jovanović nude Srbiji da se “pravimo mrtvi”, da se konflikt zamrzne, pa će za vreme dok smo mi zamrznuti, odmrznuti Albanci i dalje da grade svoju kvazidržavu, a onda, nakon mnogo vremena da se lupe po čelu i dođu na ideju da pozovu baš Stamatovića i Jovanovića da dođu i budu vlast u Prištini.

Sa druge strane, Boris Tadić histerično optužuje Vučića za posledice grešaka koje je on sam pravio, dok Vuk Jeremić patološkim lažima pokušava da sakrije da je, zajedno sa Tadićem, kreator svih poraza srpske politike u vezi sa KiM, od tupavog postavljanja pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, do šibicarenja u Savetu bezbednosti UN i igranja sa poverenjem Rusije i Kine.

Zato građani Srbije, a posebno oni sa Kosova i Metohije, upravo u Aleksandru Vučiću vide nekoga ko ima i hrabrosti i ideju kako da popravi položaj Srbije. I baš zato na svakim izborima brutalno kažnjavaju one koji ga u toj borbi sapliću, navodi se u saopštenju.