Bojnik Jablanički okrug Lebane Medveđa Vesti

Karavan „Budi hrabra, pregledaj se“ još danas u Bojniku od sutra u Lebanu a 10. i 11. oktobra u Medveđi

Zahvaljujući takozvanoj pokretnoj ordinaciji koja je opremljena ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom,  devojke i žene do 45 godina moći će tokom oktobra meseca da obave besplatne preventivne ultrazvučne preglede dojki i informišu se o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke u nekoliko opština na jugu Srbije među kojima su Bojnik i Lebane.

На слици може бити: 5 особа и текст

Karavan pod nazivom „Budi hrabra, pregledaj se“ koji je juče i danas sproveden u Bojniku, pokrenulo je Udruženje  „Žena uz ženu“ sa ciljem prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, a odziv je tokom ova dva dana bio odličan, istakla je osnovač ovog Udruženja Marija Lakić. Ona je dodala da će priliku da obave besplatan ultrazvučni pregled dojke već sutra će imati stanovnice Lebana gde će ovaj karavan boraviti od sutra 8. do ponedeljka 9. oktobra. Ova takozvana pokretna ordinacija će u Lebanu biti postavljena od 12 do 18 sati, a svoj ultrazvučni pregled zainteresovane žena mogu zakazati tog dana, na licu mesta, u periodu od 11.30 do 12 sati, istakla je Marija Lakić.

На слици може бити: 4 особе, телевизија, редакција и текст

Nakon opštine Lebane Karavan „Budi hrabra, pregledaj se“ nastavlja svoj put pa će tako besplatni preventivni pregledi dojke biti sprovedeni u Medveđi od 10. do 11. Vučju od 12. do 13. oktobra, nakon čega će karavan obići Jablanički i Nišavski okrug. Karavan  je inače nastao 2021.godine i do sada je obišao preko 70 gradova, urađeno je preko 6000 pregleda od kojih je 58 bilo suspektnih. Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena, od koga svake godine oboli preko milion i po njih.

На слици може бити: 9 особа

На слици може бити: 5 особа и сто

На слици може бити: 3 особе и текст

Video prilog

infocentarjug.rs