Društvo Lebane Vesti

Kreću javni radovi u Lebanu

U okviru Javnih radova za 2017. godinu opština Lebane je izdvojila 3 miliona dinara, a isto toliko je izdvojila i Nacionalna služba za zapošljavanje, tako je vrednost ovogodišnjih javnih radova u opštini Lebane 6 miliona dinara.

Na poslovima Javnih radova, koji će se sprovoditi u više organizacija i preduzeća u Lebanu,  biće angažovano oko 60 radnika, rekao je danas prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Lebane Zoran Ilić.

Za osobe sa ivaliditetom Javni radovi će se sprovoditi u opštinskoj upravi u udruženju žena Ruža, dok će se ostali Javni radovi sprovoditi u JKP Vodovod , JKP Komunalac, Veterinarskoj stanici, Turističkoj organizaciji Lebana, Centru za socijlani rad i u socijalnom poreduzeću Radanska Ruža.

“Ovo je mali korak ka smanjenu nezaposlenosti, Javni radovi će trajati tri meseca, a nadamo se da će za to vreme početi sa radom i fabrika. Ako sve bude po planu, fabrika  će početi sa radom 8. Novembra, i nadam se da će neki od vas tu naći stalan posao” rekao je predsednik opštine Lebane Zoran Ilić okupljenim nezaposlenim licima.

 

Javni radovi su inače jako dobra stvar i puno pomažu opštini prilikom realizacije određenih stvari, istakao je Ilić i naveo da je pre 7 – 8 godina preko Javnih radova na levoj obali Šumanke uređeno šetalište, a sada će se to isto uraditi i na desnoj strani. Po njegovim rečima ove godine će se preko Javnih radova očistiti svi potoci i vodotokovi koji nisu obuhvaćeni planom sređivanja od strane Srbija voda.

 

Preko Javnih radova Veterinarska stanica će se postarati o kontroli zdravstevnog stanja pasa lutalica, preduzeće Radanska Ruža i udruženje žena Ruža nastaviće da se bave proizvodnjom proizvoda od voća i povrća, dok će se u opštinskoj upravi srediti arhivska građa.

Javni radovi traju tri meseca, a ove godine će u opštini Lebane biti angažovano oko 60 nezaposlenih lica.