Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

KUD „Razigrano kolo“ na nastupu u Ribarskoj banji

15 članica KUD „Razigrano kolo“ iz Medveđe proteklog vikenda imale su veoma zapažen nastup u Ribarskoj banji u okviru prve manifestacije  pod nazivom „Momcijada“.

Devojčice, članice ovog kuda, pred publikom u Ribarskoj banji odigrale su četiri koreografije i pobrale simpatije prisutnih i pozitivne komentare.

Imale su čast da otvore koncert specijalnom koreografijom koja je rađena za ovu priliku, u pitanju je nobičan spoj rok muzike i folklora. Naime, u skladu sa nazivom i porukom manifesatacije Momcijada, na samom početku obučene u narodnu nošnju devojčice su odigrale kolo uz pesmu Parnog Valjka Oću da se ženim, što je izazvalo lepe komentare prisutnih, nakon toga uz kompozijciju „Vrtlog“ zagrejale su atmosferu u Ribarskoj banji.

 

Nakon toga program je nastavljen nastupom folklornih društava a članice „Razigranog kola“ nastupile su još dva puta pred publikom u Ribarskoj banji i to sa igrama iz Mačve i igrama iz Knjaževca.

KUD „Razigrano kolo“ u Medveđi postoji tek nekoliko meseci i za sada je okupilo negde oko 120 članova. Najmlađi članovi imaju samo 4 godine. Na svom repertoaru za sada imaju postavljenje 5 koreografije, a kako sazanjemo vredno se radi na novim koreografijama. Pozivi za gostovanja stižu sa svih strana,a narednog vikenda po prvi put će ovo društvo nastupitu i van granica naše zemlje. Očekuje ih gostovanje u Italiji, gde će iamti nastup u srpskom kulturnom centru u Valdanju, a nakon toga narednog vikedna putuju na nastup u Pančevu.

 

Društvo sa uspehom vode predsednica Bojana Lakušić  i koreograf i umetnički rukovodilac Marko Živić iz Niša. Pored igre, koja je uvek u prvom planu, u društvu veoma vode računa da devojčice uvek budu i lepo stilizovane. One se tako na svakom nastupu gde se pojave nekako izdvajaju od ostalih, jer sve uvek imaju urednu frizuru i adekvatnu šminku.

Snimke sa nastupa u Ribarskoj banji možet pogledati tokom dana na našem YouTube kanalu.