Jug Srbije Lebane Vesti

Lebane: Centar za dijalizu počinje da radi 1. juna a danas pristigli novi aparati

Centar za dijalizu pri lebanskom Domu zdravlja dobio je danas defibrilator,  EKG aparat, monitor za pacijente, 8 ležajeva i jedan sterilizator.

„Centar za dijalizu je pre par godina dobio aparat za reverznu osmozu, danas smo dobili dodatnu opremu ali je potrebno nabaviti još aparata za dijalizu“ rekao je danas na konferenciji za novinare direktor Doma zdravlja, Voja Trajković.

U Centar za dijalizu do sada je uloženo oko 10 miliona, 5 miliona preko Evropskog Progresa i 5 i po miliona dinara je uložila opština Lebane a kako najavljuje direktor Trajković ovaj centar bi trebao da krene sa radom 1. juna ove godine.

„Za početak ćemo morati da obezbedimo dva lekara i osam medicinskih sestara koji će proći određenu edukaciju, novog zapošljavanja bar za početak neće biti. Planirano je da za početak u jednoj smeni bude primljeno pet pacijenata, četiri negativnih i jedan pozitivan. Ovim centrom biće obezbeđen konfor za bolesnike iz Lebana, Bojnika i Medveđe i verujem da će im puno značiti jer će se autmatski smanjiti i troškove “ – istakao je Trajković.

Dom zdravlja u Lebanu je dobio i nov rendgen aparat, vrednosti 3.800.000 dinara a isti je finansiralo Ministarstvo zdravlja o čemu smo vas već obaveštavali. Aparat je instaliran, urađeni su probni snimci i po dobijanju saglasnosti  Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja, pacijenti će moći da rendgensko snimanje obavljaju u lebanskom Domu zdravlja.