Lebane Vesti

Lebane: Činovnici da poštuju radnu obavezu

Koliko puta vam se desilo da odete da završite neki posao u opštinskoj upravi a da službenik nije na svom radnom mestu ili da recimo pije kafu, pa vam kaže sačekajte pet minuta?

Lebane – Od kako je formirana nova opštinska vlast na čelu sa SNS-om čini se da će se polako uvesti red i bolja radna disciplina među upošljenicima lokalne samouprave u Lebanu. 
Kako nezvanično saznaje Info centar juga, od dobro obaveštenog izvora, novo rukovodstvo je rešeno da upošljenici poštuju svoje radno vreme, koje je inače od 7 do 15 sati, da nema više izlazaka pre isteka i u toku radnog vremena, da pauze za kafu ili cigaretu ne mogu da traju beskonačno dugo. Posebno je bilo teško završiti neki posao petkom, kada je pijačan dan u Lebanu, jer recimo da umesto u toku tridesetominutne pauze za doručak odu do pijace, koja je inače preko puta zgrade opštine, pojedini službenci ne retko posle pauze za doručak odu do pijace da pazare namirnice, a dešavalo se i da te iste namernice odnesu kući pa se na posao tog dana i ne vrate.
Lokalno rukovodstvo je rešeno da se ovakvi slučajevi više ne dešavaju, navodi naš izvor, i intenzivno se kontroliše ko poštuje radno vreme i radi do 15 sati, a ko izlazi sa posla pre isteka i u toku radnog vremena. Kako nezvanično saznajemo u planu je uvođenje i sistema elektronske prijave dolaska i odlaska sa posla, tako da bi se ovakvi slučajevi iskorenili ili bar sveli na minimum.