Leskovac Vesti

Pivo umesto infuzije

Da li se bolesniku prilikom posete u bolnici nosi voće, sok ili recimo limenka sa pivom?

Leskovac – Nekom umesto infuzije više prija da se u ovim vrelim letnjim danima u bolničkoj posteljii osveži limenkom piva. Na slici koja se pojavila na internetu vidi se covek kako drži limenku sa pivom i sedi na bolničkom krevetu. Slika je nastala u Opštoj bolnici u Leskovcu. Kako je moguće da neko kad dolazi u posetu bolesniku u bolnici unese alkohol? Ovo pitanje smo postavili direktoru Opšte bolnice dr Nebojši Dimitrijeviću.

Dimitrijević, koji se nalazi na godišnjem odmoru, rekao je u kratkoj izjavi za naš portal da spornu fotografiju nije video, ali da je moguće da neko unese i alkohol jer medicinsko osoblje ne može da kontroliše svakog ko dolazi u posetu šta donosi bolesnicima. Obezbeđenje na ulazu u bolničku zgradu ako primeti nešto sumnjivo u kesama ima pravo da prekontroliše, navodi direktor bolnice, ali da onaj ko je ovo uradio verovatno nije nosio limenku u kesi nego je vešto sakrio. Na naše pitanje kako će sada ovaj čovek primiti terapiju ako je popio pivo, Dimitrijević odgovara da sestra, ako primeti da miriše na alkohol, neće mu dati terapiju. Na pitanje da li će neko odgovarati zbog ovog incidenta, Dimitrijević kaže da neće, ali da je to „medveđa usluga“ pacijentu koji zbog konzumiranja alkohola ne može da primi terapiju.
Dimitrijević je na kraju dodao da se medicinsko osoblje svakodnevno suoačava sa nesavesnim građanima koji donose i hranu ležećim bolesnicima, iako znaju da su pacijenti koji leže u bolnici na posebnom režimu ishrane i da je zabranjeno unositi hranu.