Lebane Vesti

Lebane dobija novu fabriku

Lebane će dobiti novu fabriku rekao je premijer Vučić u Nišu na sastanku sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima opština.

Lebane – Sastanku u Oficirskom domu u Nišu prisustvovao je i predsednik opštine Lebane Zoran Ilić. Ilić je premijeru Vučiću izneo stanje u opštini Lebane i posebno istakao problem nezaposlenosti. To je jedan od najvećih problema koji muči građane Lebana. Ono je najvažnija vest za lebančane je ta da je premiejr obećao da će u Lebanu biti otvorena nova fabrika, koja bi trebalo da zapošljava oko 500 radnika izjavio je predsenik opštine Lebane Zoran Ilić gostujući na TV Leskovac.
„Sve je to još u fazi pregovora i ne mogu ništa konkretno da kažem kada bi mogla da se realizuje ta investicija. To je veoma bitno za Lebane jer u Lebanu dugi niz godina nije otvorena ni jedna fabrika“ rekao je Ilić na TV Leskovac. Ilić je dodao da u Lebanu osim uslužnih delatnosti i budžetskih ustanova privreda gotovo da ne postoji, osim nekih manjih privatnih firmi, tako da je ova vest o otvaranju nove fabrike izuzetno značajna vest za Lebane. Ilić na pitanje da li će Lebane otkupiti nekadašnju fabriku 15. maj Eksportekst nije ni potvrdio ni demantovao već je rakao da se na tom zemljištu površine 12 hektara nalazi veliki broj proizvodnih hala i da ako hoćemo da dođe neki investitor u Lebane, opština mora i da mu nešto ponudi.
„U Lebanu se oseća neko zadovoljstvo i koliko vidim ova vest je odjeknula u Lebanu“ naglasio je predsednik Ilić i dodao “ U Lebanu se već oseća neka pozitivna atmosfera i nada da će Lebane posle dugog niza godina konačno krenuti putem oporavka“ podvukao je predsednik Ilić.