Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Lebane: U 39 naseljenih mesta dodeljeno 378 naziva ulica od kojih je 360 novih

Opština Lebane je među prvima u Srbiji završila imenovanje ulica i zaseoka na celoj teritoriji ove opštine. U 39 naseljenih mesta dodeljeno je ukupno 378 naziva od kojih je 360 novih naziva dok 18 ulica predstavljaju produžetke postojećih čiji su nazivi ranije definisani i u službenoj su upotrebi.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo je saglasnost na odluku Skupštine opštine Lebane i u toku je implementacija u Republičkom geodetskom zavodu, ažurirani su podaci o ranijim nazivima nekih ulica kako bi se stvorila jedinstvena baza podataka i samim tim olakšalo pretraživanje i uspostavila dobra veza između dokumenata u kojima su stari nazivi i adrese sa sadašnjim.

Opština Lebane potpisala je ugovor, 11. decembra ove godine, kojim od MDULS-a dobija sredstva u iznosu od 759.000 dinara za nabavku tablica naziva ulica i kućnih brojeva.

„Napominjemo da se ceo projekat ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji realizuje u saradnji sa SKGO. Dobijena sredstva biće upotrebljena za nabavku tablica za nazive ulica i kućne brojeve u nekoliko naselja u opštini Lebane a ostatak sredstava opština će dobiti nakon realizacije ovog dela. U Trećoj fazi predviđena je zamena ličnih dokumenata koja će opet biti kao i kućni brojevi za građane besplatna, uz napomenu da ovo važi samo za ulice koje su dobile nove nazive u okviru adresnog registra“ – saopštavaju iz opštine Lebane.

Ugovor je, po ovlašćenju predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića, potpisao Svetislav Pavlović, zamenik predsednika skupštine Lebane.

 

Info centar juga