Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Vlasotince

Leskovac realizuje 6 mera u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“

Danas je, u Svečanoj sali Grada Leskovca održana konferencija povodom javnog poziva u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“.

U skladu sa populacionom politikom koju sprovodi grad Leskovac, Lokalna samouprava se odazvala javnom pozivu koji je raspisao Kabinet ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini. Ovom pozivu Grad Leskovac se odazvao sa opštinama Vlasotince, Medveđa i Lebane, dok su na osnovu ugovora ovim lokalnim samoupravama dodeljena sredstva za sufinansiranje u iznosu od 52,2 miliona dinara, a predmet ugovora je sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalnih samouprava poput usklađivanja rada i roditeljstva; očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja; rešavanje problema neplodnosti.

„Grad Leskovac prepoznaje značaj i probleme populacione politike i zato ulaže napore u poboljšanje demografske slike i promociju zdravog i aktivnog života mladih, što pokazuje i rad na ovom projektu čije mere će grad realizovati u saradnji sa Centrom za razvoj jablančkog i pčinjskog okruga“, rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na današnjoj konferenciji.

U okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“ grad Leskovac će realizovati šest mera među kojima su: mera za podsticaj zapošljavanja mladih od 18 do 35 godina starosti. U okviru mere za povećanje dostupnosti usluga predškolskog vaspitanja biće rekonstruisan ravni krov, fasada i stolarija predškolske ustanove „Bambi“. Leskovcu su dalja sredstva raspoređena i za mere poput promovisanje zdravih stilova života, za promociju reproduktivnog zdravlja, za promociju redovnih ginekoloških pregleda, kao i za meru promocije rešavanja problema neplodnosti. Ukupna vrednost mera koje će grad Leskovac realizovati je 36 miliona dinara, gde je Ministarstvo sufinansiralo 28,5 milona dinara.