COVID-19 Društvo Srbija Vesti

Lončar: U Srbiji zaražene 303 osobe

Na današnjoj konferenciji za novinare ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je da u Srbiji trenutno zaražena 303 osobe.

U Srbiji su danas do 15 časova registovana još 54 zaražena, što je dosad ukupno 303 registrovana od korona virusa, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodajući da su u Srbiji u bolnici 152 osobe.

Ministar je na konferenciji za novinare kazao da je na respiratorima 21 pacijent sa ozbiljnim tegobama i za koje, kako je rekao smatraju da su ugroženi.

„Na respiratorima je osam pacijenata u Beogradu na Infektivnoj klinici, pet u Nišu, četiri u Novom Sadu, četiri u Kragujevcu. Na bolničkom lečenju su ukupno 152 pacijenta, 15 pacijenata izlečenih su otišli kući, nemaju sipmptome i imali su dva negativna testa“.

Lončar je kazao da će se za dva dana preći na novi metod borbe protiv korona virusa, što podrazumeva testiranje većeg broja ljudi.

„Izdat je nalog svim domovima zdravlja da će morati da imaju po jedna objekat u kojem će morati da imaju rendgen aparat i aparat za laboratiriju kako bi se proverila krvna slika. Tu će dolaziti svi pacijenti za koje se odredi da treba da budu testirani“, rekao je ministar istakavši da će epidemilozi određivati ko treba da dođe u dom zdravlja da se testira u za to tačno određene prostorije a da su se za takvu strategiju opredelili, posle razgovora sa stručnjacima iz Kine, odnosno na osnovu njihovog iskustva.