Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Medevđi odobreno 7,5 miliona dinara za mere populacione politike

U kabinetu ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, juče je u Beogradu organizovano svečano uručivanje ugovora o sufinansiranju mera populacione politike jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji 2018. godine.

Svečanom uručenju Ugovora u Beogradu prisustvovao je predsednik skupštine opštine Medveđa Milan Stevanović kome je ministarka bez portfelja, prof. dr Slavica Đukić Dejanović uručila ugovor.

„Opština Medveđa konkurisala je kod Ministarstva za demografiju i populacionu za sufinansiranje projekata iz oblasti sprovodjenja mera populacione politike. Na konkursu je učestvovala zajedno sa Lebanom, Vlasotincem I Leskovcem. Ministarstvo je odobrilo 52,2 miliona dinara za sve opštine, od čega opštini Medveđa pripada 7,5 miliona dinara za projektne aktivnosti vezane za zapošljavanje mladih bračnih parova, promovisanje zdravih stilova života kroz uređenje javnih zelenih i sportsko rekreativnih površina i dečijih igrališta, promocija reproduktivnog zdravlja, rešavanje problema neplodnosti“ izjavio je za Info centar juga Milan Stevanović, predsednik SO Medveđa.

Pored opštine Medveđa, na organizovanoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici grada Leskovca, opština Vlasotince i Lebana, takođe ugovorne strane na zajedničkom ugovoru.