Lebane Sport Vesti

Međunarodni fudbalski turnir održan u Bošnjacu

Međunarodni fudbalski turnir održan je 2. i 3. avgusta u Bošnjacu u organizaciji škole fudbala Jedinstvo iz Bošnjaca. Turnir se igrao u četiri kategorije i to: Pioniri, petlići,mlađi petlići i cicibani.

Na turniru je učestvovalo oko 200 dece, a međunarodni karakter daje i učešće ekipe Jesinstvo Trijumf iz mesta Gradačac iz Bosne i Hercegovine. Pored ove ekipe vtreba spomenuti I ostale učesnike turnira: FK Jedinstvo Bošnjace, FK Radan Lebane, FK Moravac Orion Mrštane, FK Pusta Reka Bojnik i  FK Morava Leskovac. Turnir je organizovan povodom 8 rođendana škole fudbala Jedinstvo iz  Bošnjaca.

U dvodnevnom nadmetanju najbolja je bila ekipa domaćina, Jedinstva iz Bošnjaca koja je osvojila prvo mesto u svim kategorijama. Kako napominu iz kluba Jedinstvo posebno vredi istaknuti da jemalđani Đorđe Stoiljković u kategoriji petlića na pet utakmica postigao 9 golova i pokazao golgeterske sposobnosti i nagovestio sjajnu fudbalsku budućnost.

Kako ističe Igor Mitić iz škole fudbala Jedinstvo iz Bošnjaca gosti iz BiH poneli su lepe uspomene i bili su oduševljeni prijemom i rado će se opet odazvati pozivu. Po njegovim rečima turnir je protekao u najboljem mogućem redu, deca su lavovski podnela visoke temperature koje su ako tako može da se kaže bile i najveći problem tokom turnira. U Jedinstvu se nadaju i da će se ovo prijateljstvo sa prijateljima iz BiH i nadograđivati.