Medveđa Vesti

MEDVEĐA: ARSIĆ POSETIO STUDENTE, LEPA VEST I ZA POMOĆNE RADNIKE

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić je danas, prvog radnog dana Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Medveđi, posetio studente i profesore.

 

3OKOK
Studenti i profesori ovih fakulteta su imali priliku da porazgovaraju sa predsednikom Arsićem, iznesu svoje probleme kao i predloge kako bi ovi fakulteti mogli nesmetano da funkcionišu u budućnosti.

 

6OKOK
„Fakulteti nastavljaju sa radom, pošto je strateški cilj naše opštine da se zadrže mladi i da se spreči migracija stanovništva“- rekao je Arsić.
Predsednik opštine Medveđa posetio je i OŠ „Gornja Jablanica“ gde je razgovarao sa direktorkom ove škole Slavicom Đonić.
I ova poseta je imala za cilj rešavanje tekućih problema, naime pomoćni radnici OŠ koji su dodatno angažovani i na fakultetu nisu dodatno plaćeni a taj problem traje već punih četiri godina.

 

 

2OKOK
„Ja kao predsednik opštine smatram da je ovo velika nepravda i od danas se to menja. Te ljude, koji rade i u osnovnoj školi i na fakultetu, po zakunu sleduje uvećana zarada a tu razliku će u buduće finansirati lokalna samouprava, što smo i obećali u predizbornoj kampanji a eto danas pokazali da smo održali reč jer je mom timu a i meni lično stalo da ova opština oživi i počne da napreduje“- kazao je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Direktorka OŠ „Gornja Jablanica“ Slavica Đonić, zahvalila se lokalnom rukovodstvu koje je sagledalo njihov dugogodišnji problem za kupovinu novog kotla u vrednosti od oko milion dinara.

„Pre početka nove školske godine, za krečenje škole smo dobili oko 400 hiljade dinara od tadašnjeg predsednika Privremenog organa a sadašnjeg predsednika opštine Medveđa dr Nebojše Arsića. Ovom prilikom se u ime celog kolektiva zahvaljujem lokalnom rukovodstvu koje je imalo sluha za naš problem“ – rekla je Slavica Đonić, direktor OŠ „Gornja Jablanica“ u Medveđi.
Zadovoljstvo lokalnog stanovništva je očigledno, obzirom da je tim Nebojše Arsića na vlasti tek dvadesetak dana a rezultati se samo nižu jedan za drugim iz dana u dan.
Danas smo saznali da su u toku pregovori i za dovođenje novih visokoškolskih institucija, kao i nastavak rada postojećih u opštini Medveđa.