Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Ministar Đerlek i predsednik Kulić potpisali ugovor o sufinansiranju projekata za regionalni razvoj – Opštini Medveđa dodeljeno više od 15 miliona dinara

U okviru Programa podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji za 2023. godinu ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni i regionalni razvoj Edin Đerlek dodelio je danas ugovore o sufinansiranju projekata za realizaciju izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja za 23 opštine i gradova, među kojima je i opština Medveđa kojoj je odobreno 15.696.000,00 dinara. Ugovor je u Vladi Srbije potpisao predsednik opštine Medveđa, Dragan Kulić.

Ukupna vrednost danas uručenih ugovora je 58,8 miliona dinara a kako je istakao ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni i regionalni razvoj Edin Đerlek za sufinansiranje izrade strateških razvojnih dokumenata predviđeno je ukupno 85 miliona dinara, što znači da je ostalo 26 miliona koji će u narednom periodu biti dodeljene ostalim opštinama koje se budu prijavile.

U poslednjoj deceniji u regionalni razvoj Srbije, naglasio je ministar, izdvojeno je preko tri hiljade milijardi dinara, čime je zaustavljen trend rasta dispariteta između regiona, što je veliki iskorak u ravnomernom regionalnom razvoju. On je najavio dalja ulaganja u strateške projekte koji će omogućiti stabilan razvoj zemlje u narednom periodu.