Jug Srbije Medveđa Vesti

Ministar rudarstva i energetike posetio Medveđu

U okviru boravka Vlade Srbije u Nišu i na jugu Srbije opštinu Medveđa danas je posetio ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić.

U kabinet predsednika opštine Medveđa održan je sastanak kome su pored ministra Antića i predsednika Arsića prisustvovali Milisav Miletić, predsednik Skupštine i Goran Ivanović, zamenik predsednika ove opštine. Glavna tema ovog sastanka bio je rudnik „Lece“.

antic-u-medved-1

Ministarstvo rudarstva i energetike će učiniti sve kako bi rudnik „Lece“ nastavio sa radom i posle 8. novembra, kada ističe ugovor sa kompanijom Life Stone Capital, jer je upravo ovaj rudnik pokretač razvoja u opštini Medveđa. U ovom rudniku radi skoro 400 rudara i mi moramo da mislimo na njih jer je to naša obaveza“ – rekao je ministar Antić koji je ujedno pohvalio saradnju sa lokalnim rukovodstvom opštine Medveđa.

antic-u-medved-2

Podsećanja radi, prvog dana boravka premijera Vučića i ministara u Nišu, održan je sastanak na načelnicima pet okruga, kao i sa gradonačelnicima i predsednicima opština iz jugoistočne Srbije. Sastankuje prisustvovao i predsednik opštine Medveđa i na istom ukazao premijeru na jedan od glavnih problema ove opštine a u vezi sa rudnikom „Lece“.

„Rudniku Lece 8. novembra ističe ugovor sa kompanijom Life Stone Capital, što je veoma bitno jer sudbina rudnika je ujedno i sudbina Medveđe jer je u njemu zapošljeno oko 400 radnika“ – rekao je Arsić. 

sastanak-nis-06

Od premijera Aleksandra Vučića, predsednik opštine Medveđa, dobio je uverenje da će Vlada Srbije imati razumevanja za opštinu Medveđa i da će se truditi da pomogne.